top of page

אודותיי

IMG_8642.jpeg

שמי עידן שחר-אלבז, בן זוג לעוז ואבא לאלי. אני מומחה לטיפול במשפחות ובאנשים שמתמודדים עם משברי חיים, ובמיוחד במשברי חיים בריאותיים כמו התמודדות עם מחלות סופניות, מחלות אקוטיות וכרוניות, תהליכי החלמה, התמודדות עם סוף החיים, מוות, שכול ואבל.

בהכשרתי אני עובד סוציאלי קליני מוסמך (מ.ר. 36861), מרצה ודוקטורנט באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

מאז 2017 אני מטפל ומלווה משפחות ויחידים בטיפול פרטני וקבוצתי.

אני מסייע לאנשים להתמודד בצורה טובה יותר מבחינה רגשית עם המשברים ובעיות שהם חויים, למצוא כוחות, תקווה ואופטימיות, ולחיות בתחושה שיש בתוכם את היכולת והכלים להתמודד עם כל משבר.

בטיפול, אני מציע מקום בטוח, תומך ולא שיפוטי בו המטופלים שלי יכולים לחקור את המחשבות והרגשות שלהם, לשתף בקשיים, לרכוש כלים ולשפר את התמודדותם עם המצב.

שיטת הטיפול שלי ממוקדת וקצרת מועד והיא משלבת טכניקות וכלים מגישות טיפול שהוכחו מחקרית כיעילות להתמודדות עם היבטים פסיכולוגיים ורגשיים של משברי חיים שונים כמו טיפול ממוקד פתרון קצר מועד (SFBT), טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT), תרפיית קבלה ומחויבות (ACT) ופסיכולוגיה חיובית.

הסיפור שלי

בגיל 14 התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים שנמשכו כחודשיים ללא הסבר וללא פתרון. 

הבדיקות שעשיתי והרופאים שפגשתי אמרו שהכל תקין, עד שהגעתי לרופאה נוירולוגית שמבדיקה פשוטה הבינה שמשהו לא בסדר ושלחה אותנו למיון.

 

זמן קצר לאחר מכן, בדיקת CT גילתה שיש לי גידול בראש. 

לא ידעתי מה זה אומר או מה מצפה לי ולבני משפחתי, אבל עשיתי את מה שצריך היה לעשות - ניתוח ראש שארך 10 שעות, הקרנות, כימותרפיה, ניתוחים נוספים, אשפוזים, בדיקות שבועיות... בקיצור, "חגיגה" של שבעה חודשים שהסתיימה בדיוק עם הזיקוקים ביום העצמאות (כמה סימבולי). 

אבל ההתמודדות לא נגמרה שם. 

משסיימתי את הטיפולים, הופיעו קשיים ואתגרים חדשים - חרדות, פחד מהישנות הסרטן, תחושת בדידות, קושי בחזרה למרוץ החיים והסתגלות "לחיים הנורמליים"...

הפעם, ללא טיפול וצוות רפואי מלווה.

זו הייתה תקופה לא פשוטה עבורי ועבור כל המשפחה, אך יצאנו ממנה מחוזקים. 

ואם זה לא מספיק, בגיל 22 יצאתי מהארון. 

בתור נער חולה סרטן הייתה לי פנטזיה שכשאגדל אעזור לאחרים בהתמודדות עם משברי חיים, כמו המשבר שאני ומשפחתי חווינו. 

היום, אני גאה להגיד שזה מה שאני עושה.  

מחלים מסרטן
הכשרתי המקצועית

ניסיון והכשרה

אני דוקטורנט ובעל תואר שני בעבודה סוציאלית (M.S.W) מאוניברסיטת תל אביב, ותואר ראשון בעבודה סוציאלית (B.A) מאוניברסיטת בן גוריון. 

לאורך השנים, צברתי ניסיון בטיפול פרטני, משפחתי, קבוצתי, טיפול בילדים, מבוגרים, קשישים ואף בהתמודדויות של סוף החיים. 

במקביל לעבודתי בקליניקה, אני עובד גם מרכז תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם, ביחידה לטיפול ביתי תומך ובהוספיס של קופת חולים כללית, ומרצה קבוע באוניברסיטת בן גוריון.

 

את עבודת הדוקטורט (Ph.D) שלי אני כותב על התמודדות עם פחד מהישנות הסרטן.

הכשרה

כתבות

סרטן
סרטן
סרטן
גדולים-מהחיים.png
bottom of page